Gırtlak Kanseri Tedavisi

Gırtlak kanseri tedavisi için ilk olarak kanser dokusunun genel anestezi altında incelenmesi gerekmektedir. Mikrolaringoskopi ismi verilen bir cihaz ile bu inceleme gerçekleştirilmektedir.

Gırtlak kanseri tedavisi için ilk olarak kanser dokusunun genel anestezi altında incelenmesi gerekmektedir. Mikrolaringoskopi ismi verilen bir cihaz ile bu inceleme gerçekleştirilmektedir. Ardından hastanın ihtiyacı doğrultusunda ameliyat yöntemlerine başvurulmaktadır. Aynı zamanda radyoterapi ve kemoterapi yöntemlerine başvurulmaktadır. Eğer hasta erken evrede ise organ korumaya yönelik cerrahi prosedürler uygulanmaktadır. Aynı zamanda radyasyon tedavisi kullanılmaktadır. Ayrıca bu noktada lareksin kısmen çıkarılmasına yönelik bir tedavi yöntemine başvurulmaktadır. Böylelikle tamamen tedavi gerçekleştirilebilmektedir.

İşlem dışarıdan kesi açılmadan hastanın ağzından girilerek uygulanmaktadır. Bunun yanında mikrocerrahi prosedürlerin kullanımı ile birlikte mikroskop ve lazer ile gerçekleştirilmektedir. Eğer hasta ileri evrede ise ağızdan ameliyat yapılamamaktadır. Bu noktada boyunda küçük bir kesi açılmakta ve böylelikle işlem gerçekleştirilmektedir. Kalan kanser hücreleri bulunuyorsa hastaya ek olarak radyoterapi yöntemi uygulanabilmektedir. Böyle bir ameliyatta hastanın boynunun ön bölgesine trakeostomi ismi ile bilinen yapay bir solunum açıklığı uygulanmaktadır. Fakat bu trakeostomi bazı hastalarda geçici süre kullanılmakta bazılarında ise ömür boyu kalmaktadır.

Hasta cerrahi yöntemler ile tedavi edilemeyecek durumda veya genel anestezi alamamakta ise kemoterapi veya radyoterapi uygulanmaktadır. Bazı hastalara ise ikisi birden uygulanmaktadır. Son yıllarda ise gırtlak kanseri üzerinde fazla etkili olan bazı ilaçlar kullanılmaya başlamıştır.

Gırtlak Kanser Ameliyatı Nedir?

Gırtlak Kanser Ameliyatı Nedir? Hastanın durumu ameliyat için uygunsa tedavi için bu yönteme başvurulmaktadır. Eğer hasta kanserin ilk evrelerinde ise boynundan kesi açılmadan ağız yolu ile ameliyat gerçekleştirilmektedir. Fakat ileri evrelerde olan hastalar için hastanın boynunda kesi açılmaktadır. Ameliyatın amacı kanserli kısmın çıkarılmasıdır. Kanser çok ilerlemiş ise hastanın gırtlağının tamamı alınabilmektedir. Hastanın ses çıkartabilmesi için bölgeye protez yerleştirilebilmektedir.

Lazerle gırtlak kanseri Ameliyatı Nedir?

Lazerle gırtlak kanseri Ameliyatı Nedir? Lazer tedavisi, endoskopik rezeksiyon ismi ile de tanımlanmaktadır. Genelde erken evrede teşhis edilen kanserlerin tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. İlk olarak hastaya genel anestezi uygulanmaktadır. Ağız yolu ile hastanın gırtlağında bulunan kanserli dokular uzaklaştırılmaktadır. Boyun rezeksiyonu ise boyunda bulunan lenf düğümlerinin çıkarılması işlemidir ve operasyondan sonra kanserin tekrarlama ihtimali oldukça düşüktür.

Parsinel larinjektomi ile erken evre kanser ve tekrarlayan kanser tedavi edilmektedir. Gırtlak kanseri tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Bu ameliyat ile gırtlağın bir kısmı çıkarılmaktadır. Ayrıca ses tellerinin bir kısmı bırakıldığından dolayı hasta ameliyat sonrasında konuşabilmektedir ancak sesi kısık bir şekilde çıkmaktadır. Operasyon sırasında hastanın boynunda bir delik açılmaktadır. Burada açılan delik zamanla iyileşme göstermektedir. Delik kapandıktan sonra ise hasta konuşmaya başlayabilmektedir.

Total larinjektomi işleminde ise hastanın gırtlağının tamamı çıkarılmaktadır. Boyunda delik açılmakta ameliyat sonrasında oksijen ihtiyacı buradan karşılanmaktadır.

Lazerle Gırtlak Kanseri Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Lazerle Gırtlak Kanseri Ameliyatı Ne Kadar Sürer? Kanserin hangi evrede ve ne boyutta olduğuna göre ameliyat süresi değişiklik göstermektedir. Ancak ameliyat sonrasında hasta 1 veya 2 gün hastanede yatmakta ve ardından taburcu edilmektedir. Bunun yanında ses kalitesi mümkün olduğunca korunmaktadır. Genelde hastaların tamamen iyileşme süresi ise 2 ile 3 ay arasındadır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

larenk-kanseri-girtlak-kanseri

Gırtlak sizin ses kutunuzdur. Yutkunduğunuzda sesinizi çıkarmaya yardımcı olur ve solunum yolunuzu korur. Gırtlak kanseri, gırtlakta başlayan kanserdir. Gırtlak kanserine laringeal hücrelerin kontrolsüz büyümesi neden olur ve hücre sayısı arttıkça bu hücreler bir tümöre dönüşürler. Gırtlaktan v…Devamını oku...

uyku-apnesi

Uyku Apnesi Nedir? Uyku apnesi nedir? Uyku bozukluğu, oldukça sık rastlanan durumlar arasında yer almaktadır. Uyku esnasında tekrarlayan ataklarla, soluk alıp vermenin kesintiye uğradığı tehlikeli noktalara ulaşabilmektedir. Eğer tedavi edilmez ise inme, kalp krizi ve şeker hastalığı gibi durumla…Devamını oku...