Biyonik Kulak Ameliyatı

İstanbul Biyonik kulak, doğuştan olan veya sonradan gelişen çok ileri derecede işitme kayıplarında uyguladığımız bir yöntemdir. Bu yöntemle implant iç kulağa ameliyat ile yerleştirmekte ve işitme sağlanmaktadır. Cihazın ameliyat ile yerleştirilen kısmından başka bir dış parçası da mevcuttur.3-4 hafta sonra programlanarak hastanın işitmeye başlaması sağlanmaktadır.
 

İstanbul Biyonik kulak, doğuştan olan veya sonradan gelişen çok ileri derecede işitme kayıplarında uyguladığımız bir yöntemdir. Bu yöntemle implant iç kulağa ameliyat ile yerleştirmekte ve işitme sağlanmaktadır. Cihazın ameliyat ile yerleştirilen kısmından başka bir dış parçası da mevcuttur.3-4 hafta sonra programlanarak hastanın işitmeye başlaması sağlanmaktadır.

 

Son yıllarda cihaz tek kulağı işitmeyen hastalarda da kullanılmaya başlanmıştır. Çocuklarda uygulama ilk olarak Türkiye'de Prof. Dr. Çağlar Batman tarafından 1995 yılında başlatılmış olup 15 yıldır hastanemizde de uygulanmaktadır. Prof. Dr. Çağlar Batman'ın biyonik kulak uygulamaları 3000 hastanın üzerinde olup Türkiye de bu cihazı en çok uygulayan hekimdir.
Prof. Dr. Çağlar Batman biyonik uygulamalarının Avrupa Yönetim Kurulunda da görev almaktadır.

İstanbul Biyonik Kulak Ameliyatı Nedir?

İstanbul Biyonik kulak ameliyatı; tıp literatüründe Koklear implant olarak da tanımlanmaktadır. İşitme cihazlarının yeterli olmadığı ya da fayda sağlamadığı hastalarda başvurulan söz konusu yöntem, son yıllarda işitme kaybı tedavisinde altın standart halini almıştır.

Bir tür iç kulak protezi olan Koklear implant; hastanın günlük yaşamda sesleri ve konuşmaları duyabilmesini sağlamaktadır.

İstanbul Biyonik Kulak Ameliyatı Nasıl Yapılır?

İstanbul Biyonik kulak ameliyatı nasıl yapılır sorusunun cevabını vermeden önce; ameliyat öncesi, ameliyat süreci ve ameliyat sonrası iyileşme süreçlerinin tedavinin başarısı için oldukça önemli olduğunu hatırlamak gerekmektedir.

Ameliyat planlaması yapılan hasta, operasyon sürecine hazırlandıktan sonra genel anestezi uygulamasına başvurulmaktadır. Biyonik kulak ameliyatı 2 ila 4 saat arası sürmektedir. Bu süreçte kulak arkasında bulunan kemik yapıda implantın yerleştirilmesi için alan açılmakta, iç kulağa ise minimal bir delik açılmaktadır. Bu yoldan elektrot taşıyıcısı ve implant yerleştirilmektedir.

Ameliyat sonrasında hastadan hastaya değişiklik göstermekle birlikte 3 ila 5 gün hastanede yatış gerekebilmektedir. Ameliyat bölgesinin enfeksiyon riskine karşı maksimum derecede korunması gerekmekle birlikte ağrı kontrolü de çeşitli ilaçlar ile sağlanmaktadır.

Biyonik Kulak Ameliyatı Başarı Oranı

Biyonik kulak ameliyatı başarı oranı son yıllarda oldukça artış göstermiştir. Bunun nedeni tıp alanındaki gelişmeler ve implantların oldukça tatmin edici nitelikte olmasıdır.

Ameliyatın başarı oranı; uygun hasta seçimi, uygulayıcı cerrah ve ekibinin tecrübesi ile oldukça ilişkilidir. Bu nedenle ameliyata başvuracak olan hastaların; bu alanda çalışmalar gerçekleştirmiş cerrahları tercih etmesi önerilmektedir.

Biyonik Kulak Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

Biyonik kulak ameliyatı riskleri de her cerrahi operasyonda olduğu gibi göz ardı edilmemelidir. Söz konusu ameliyat sürecinin başlıca riskleri şu şekildedir; anesteziye bağlı problemler, aşırı kanama, enfeksiyon, yüz felci ve beyin omurilik sıvısının gelmesidir.

Biyonik kulak ameliyatında oluşabilecek risklerin önünde geçilebilmesi için cerrah seçimi oldukça önemlidir.

Biyonik Kulak Ameliyatı Kimlere Takılır?

İstanbul Biyonik kulak ameliyatı kimlere yapılır sorusunun cevabını aşağıdaki şekilde verebiliriz;

  • İşitme kaybı işitme sinirindeki hasardan kaynaklanmadığı kişilerde
  • İleri derecede işitme kaybı olan kişilerde
  • Kokleanın herhangi bir enfeksiyon sonrasında elektrotları yerleştiremeyecek durumda olan kişilerde

Biyonik kulak ameliyatı sonrasında dudak okumaya ihtiyaç duyulmadan konuşulanlar duyulabilmekte, çevresel sesler tanınabilmekte, telefon konuşmaları duyulabilmektedir.

Koklear İmplant Cihazı Nedir?

Koklear İmplant cihazı; işitme cihazlarından farklıdır. İleri derece işitme problemi yaşaya hastalara uygulanan koklear implant; elektronik medikal bir cihaz özelliği taşımaktadır.

Koklear implant cihazının çalışma prensibi; iç kulakta yer alan duyma sinirlerinin elektriksel olarak uyarılmasıdır. Koklear implant cihazı iki bölümden oluşmaktadır. İç bölümü (işlemci) genel anestezi ile cilt altına yerleştirilmekte dış bölümü (mikrofon) ise seslerin algılanabilmesi için kulağa takılmaktadır.

Koklear implant cihazı ile işitme cihazları aynı disiplinle çalışmamakla birlikte ileri ve çok ileri işitme kayıplarında işitme cihazlarının yetersiz kaldığı bilinmektedir. İşitme cihazlarına karşın koklear implantlar son yıllarda ileri derecede işitme kayıplarının tedavisinde altın standart halini almıştır.

İstanbul Biyonik Kulak Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

Biyonik kulak ameliyatı daha öncede belirttiğimiz gibi 2 ila 4 saat arasında sürmektedir. Kulak arkasından kesi açılarak ilgili işlem gerçekleştirilir.

Biyonik Kulak Ameliyatı Sonrası Bakım

Biyonik kulak ameliyatı sonrası bakım sürecinde doktorunuzun önerilerine eksiksiz uymalı ve reçetedeki ilaçları aksatmadan kullanmalısınız. İyileşme süreci aynı zamanda rehabilitasyon sürecini de kapsamaktadır. Bu süreçte; beyin koklear implant aracılığı ile duyulan sesleri anlama konusunda eğitilmektedir ve konuşma işlemcisinin nasıl kullanılması gerektiği hakkında hasta bilgilendirilmelidir.

İstanbul Biyonik Kulak Ameliyatı Fiyatı 2024

İstanbul Biyonik kulak ameliyatı fiyatı 2024 yılında da her yıl olduğu gibi doktorun becerisine, uygulanacak anestezi türüne ve kullanılacak implantın çeşidine göre farklılık göstermektedir. Biyonik kulak ameliyatı hakkında detaylı bilgi için; 0 533 648 81 71 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

tuboplasti

Orta kulak problemlerinde gerçekleştirilen Balon Tuboplasti ameliyatıyla hastaların sağlığına kavuşabilmektedir. İstanbul Östaki borusunun fonksiyonlarından bahsederek, “ÖstakiBorusu - Eustachian Tube adı verilen kanal, kulak zarının arkasında bulunan ve normal şartlarda hava ile dolu olan or…Devamını oku...

bebegim-normal-duyuyor-mu

Yeni doğan bebeklerin işitme kaybı yönünden belli bir protokol çerçevesinde değerlendirilmesi ve takibi gereklidir. Özellikle bazı risk faktörlerinin varlığında bu değerlendirme oldukça önemli ve kritik olmaktadır.   İçindekiler İşitme Kaybı İçin Risk& Faktörleri Nelerdir? …Devamını oku...